B a r n a     B a r n a b á s
énekesmulatós herceg
Mit kell tudnod rólam?

Barna Barnabás – énekes, előadóművész vagyok.
Mezőcsáton, 1978. február 11.-én születtem.
Több hazai zenei produkció résztulajdonosa, sikeres vállalkozó, három gyermek édesapja vagyok.
Édesanyám énekesnő, nagyapám cimbalomművész volt.
Már kisgyermekkoromtól érdeklődök a művészetek iránt, 11 éves korom óta komolyan foglalkozok a zenével.
Iskolai énektanárom is tehetségesnek tartott; az ő biztatására lettem tagja az énekkarnak, ahol leginkább szóló énekeimmel tűntem ki társaim közül.
Amikor nem énekeltem, akkor doboltam, szintetizátoron vagy éppen citerán játszottam
A sok gyakorlásnak meg is lett az eredménye, hiszen meglehetősen fiatalon, már 14 évesen, magaménak tudhattam - szóló ének kategóriában - a jeles Arany Galamb díjat.

A sok pozitív indíttatás mellett később egy mérhetetlenül szomorú esemény is befolyásolta a zenével való kapcsolatom és pályafutásom. Velem megtörtént az, ami egy szülő számára a legfájdalmasabb a világon, legkisebb lányommal mindössze öt rövid évet tölthettem együtt. Gyermekemet legyőzte a szörnyű betegség, a leukémia. Ezzel a hatalmas fájdalommal a szívemben, a zenéhez fordultam vigaszért.

2001-ben testvéremmel együtt megalapítottuk a Barna fiúk együttest. Zenei palettánk rendkívül sokszínű volt; játszottunk pop, jazz, rock zenét, de a mulatós és a lírai dallamok is nagy közönségsikert aratva csendültek meg hangszereinken.
Zenei produkcióinkkal országszerte - sőt határainkon túl is - nagy sikerrel szórakoztattuk a nagyérdeműt. Ezek után szóló karrierbe kezdtem. Egyre több megkeresés érkezett hozzám, így különböző fesztiválokon, falunapokon és más rendezvényeken is felléptem, a közönség nagy örömére.

Sok pályatársammal ellentétben, nem "megkreált” zenészként jelentem meg a köztudatban, hanem önerőből értem el a sikereket, és ahol egyszer felléptem, oda mindig visszavárnak.
A lehetőségek, azóta is sorra kopogtatnak az ajtómon, folyamatosan szerepelek a médiában, ismert magazinok, újságok cikkeznek rólam.

Mindemellett saját villamossági vállalkozásom is sikerre vittem. Mindezeken túl országszerte híres vagyok jótékonysági megmozdulásaimról, karitatív cselekedeteimről.

A gyerekkori Arany Galamb díjat követően, énekes előadóművészi munkásságomat Jimmydíjjal és Arany Pálma díjjal is elismerték már. Egy rövid alkotói szünet után, 2012-ben új stílussal, új hangszereléssel, új küllemmel és profi háttérrel tértem vissza a színpadra és a kamerák elé.

Kiscsécs és Fony roma önkormányzata határozatot hozott arról, hercegi címet adományoznak. cserébe a rendszeres jótékonykodásomért..


Mindenfélét írnak az újságok. Sokan nem szeretik, akadnak rosszakaróim, akik irigységből támadnak, amiért rendszeresen több százezer forintot osztok szét rászorulók között. Nem érdekelnek ezek az ellenséges megnyilvánulások: őszinte embernek tartom magam.

Sajnos a legnagyobb probléma, hogy általánosítanak az emberek és a cigány jelző az ma egyértelműen negatív bélyeg. Régóta foglalkoztatott ez a téma, ez az életem. Büszke vagyok arra, hogy roma vagyok, hiszen az embernek a gyökerei a legfontosabbak. Mindig tudni fogom, hogy honnan indultam, hogy mit köszönhetek azoknak akik neveltek, tanítottak. A zene szeretete csak egy ezek közül az értékek közül, többek között ezért is dalban mondtam el most az érzéseimet.Hónapok óta beszédtanárhoz járok és kamera előtt gyakorolok, mindezt azért, mert 2016-ban saját műsort szeretnék indítani.
Már elkezdődött a műsorom tervezése, de konkrétumokról korai lenne beszélni. A tévézésben egyenlőre járatlan vagyok, viszont a legjobbat szeretném a képernyőre vinni így neves szakembereket fizetek meg. Kereskedelmi tévés stábbal dolgozom, a tréning már tart, nem akarom, hogy ami nekem életem nagy álma, az másoknak csalódást okozzon..